Fidesz: akik még Totó kutyába is lementek

Fidesz: Európa és Magyarország növekedéséhez szükségszerű az együttműködés Oroszországgal
 

Sem Európa, sem Magyarország kiegyensúlyozott működése és növekedése nem képzelhető el orosz gazdasági, kereskedelmi együttműködés és energiabiztonság nélkül – emelte ki szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz, hozzátéve: ezért minden erre irányuló tárgyalás helyes és szükségszerű.

A kormánypárt arra reagált, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tárgyalt, majd azt mondta: az EU és Oroszország együttműködésének pragmatikus, egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló újjáépítése nélkül az európai versenyképesség javítása nehezen képzelhető el.

A Demokratikus Koalíció már a találkozó előtt kiadott egy közleményt, amelyben azt írták: azzal, hogy “Orbán Viktor Vlagyimir Putyin hóna alól támadja az Európai Uniót, orosz érdekeket szolgál és szembemegy a magyar nemzeti érdekkel”.

Erre reagálva a Fidesz azt írta: “ugyanazok, akik ma az orosz külügyminiszter hivatali látogatása miatt hisztériáznak, kormányzásuk alatt Totó kutyába is lementek, hogy Putyin kedvében járjanak”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »