Fidesz: a Jobbiknak már nem fontosak az elvek

A Fidesz szerint Vona Gábor kvótareferendummal kapcsolatos nyilatkozata is arra utal, hogy „a Jobbiknak az elvek már régen nem fontosak, csak a hatalom és a pénz”.

A nagyobbik kormánypárt szerda délután közleményében Vona Gábor sajtótájékoztatójára reagált, ahol a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a kvótareferendum sikertelensége esetén Orbán Viktor miniszterelnök lemondását várja. Az ellenzéki pártelnök szerint a népszavazás érvényességéért és eredményességéért a kormányfőnek kell viselnie a felelősséget, s ha az balul sül el, annak a szándékolttal ellenkező üzenete lehet Brüsszelben. Vona Gábor ugyanakkor megjegyezte: a Jobbik érdekelt a referendum sikerességében és maga is a kvóták ellen fog szavazni.

A Fidesz erre reagálva kiemelte: Vona Gábor régen népszavazást akart, „de ma már Brüsszel szekerét tolja”. A Jobbik elnöke a vezetőségben is „tisztogatásba kezdett, nehogy még több részlet kiderüljön a párt korrupciós ügyeiről” – tette hozza a nagyobbik kormánypárt, amely szerint a Jobbik „Európa legsúlyosabb korrupciós botrányában érintett”, és – mint kiemelték – máig nem adott rá választ, hogy „milyen idegen hatalmaknak és mennyi pénzért adta el korábbi elveit”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »