Fidesz: a baloldal megint Brüsszel oldalára állt

A Fidesz-frakció szerint a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Niedermüller Péter és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke újra kiállt a migránsok betelepítése mellett Magyarországra.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Niedermüller Péter a nap folyamán azt mondta: a kvótareferendum ügyében júliusban írásbeli kérdéssel fordult az EB-hez, amelynek elnöke válaszában világossá tette, hogy a bizottság számára nincs jelentősége a magyar népszavazásnak, vagyis az semmit sem változtat a kvótarendszeren. Jean-Claude Juncker azt is aláhúzta, hogy a népszavazás eredményétől függetlenül a magyar kormánynak be kell tartania az EU-tagságból fakadó kötelezettségeit – tette hozzá.

A Fidesz-frakció szerint Jean-Claude Juncker azt is “beismerte”, hogy a magyar emberek véleménye egyáltalán nem számít Brüsszel számára. Hangsúlyozták: nem fogják hagyni, hogy a Gyurcsány-párt és a bizottság elnöke Magyarországra erőltesse elhibázott bevándorláspolitikáját. A Fidesz ezért arra kér mindenkit, hogy szavazzon nemmel az október 2-i népszavazáson.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »