Fidelitas-botrány: nyomoz a rendőrség

Garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Fidelitas füzesgyarmati csapatépítőjén történt verekedés ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Fidelitas füzesgyarmati csapatépítőjén történt verekedés ügyében – értesült a Magyar Nemzet. A rendőrség tájékoztatása szerint a februári incidens után érkezett feljelentés alapján indítottak eljárást. Lapunk információi szerint az ügyben megkezdődtek a kihallgatások is. A Fidesz ifjúsági szervezetének „wellnessdisznóvágásán” történtekről először a 444.hu írt.

A portál egy fidelitasos zárt fórumra felkerült beszámolót ismertetett, amely alapján komoly verekedésbe torkollt az ifjú politikusok mulatozása. A szervezet egyik tagját fojtogatták is a fürdőben, egy összetört sörösüveg pedig vérző sebeket ejtett.

– Olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy Magyarország polgári pártjának ifjúsági szervezetében, de egy sarki kocsmában sem történhetnek meg normális helyzetben – írta az egyik résztvevő. Azóta kiderült, a tettlegesség azért kezdődött, mert két – a verekedésben megsérülő – fidelitasos Kurucz Dániel nemrég lemondott budapesti elnök köréhez tartozott. Ez a kör pedig éles ellentétben áll a jelenlegi vezetéssel, vagyis Böröcz László elnökkel, aki egyben Budapest V. kerületének alpolgármestere. A hírek szerint a verekedés után a sértettek otthagyták a „wellnessdisznóvágást” és a Fidesz alelnökeihez fordultak azért, hogy a párt etikai bizottsága elé kerüljön az ügy.

Üzengetés

Böröcz László két nappal később egy belső levelezőlistán válaszolt a történtekre. A Fidelitas elnöke levelében azt is megjegyezte, hogy több olyan esemény történt, amikor valaki a saját céljait, vélt vagy valós sérelmeit a közösség érdeke fölé helyezte. Ezzel a szervezetből távozott Kurucz Dánielre utalhatott. Kurucz később lapunknak adott interjújában beszélt a történtekről.

Később kiderült az is, hogy az alkoholgőzös verekedés egyik résztvevője és fő provokátora Kerékgyártó Gábor volt, aki a kormánypárt ifjúsági szervezetének volt a budapesti vezetője és a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Érdekes módon azonban munkaadója semmilyen eljárást nem indított ellene. Az újbudai önkormányzat viszont lépett, ott képviselő ugyanis Kerékgyártó, korábban vállalkozásfejlesztési és ifjúsági tanácsnok is volt, de a polgármester javaslatára az utóbbi címet elvették tőle. Igaz, Hoffmann Tamás polgármester azt állította, ennek semmi köze nem volt a verekedéshez.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »