Fico: Egyes újságírók mocskos, szlovákellenes prostituáltak

A sztori lényege, hogy Robert Fico miniszterelnök és Miroslav Lajcák külügyminiszter közös sajtótájékoztatón próbálta elhessegetni a korrupciós vádakat, melyeket a minisztérium volt alkalmazottja, Zuzana Hlaváková fogalmazott meg a szlovák EU-elnökségre való felkészüléssel kapcsolatos közbeszerzések ügyében– írta a Parameter.sk.

Itt hangzott el az ominózus mondat a miniszterelnök szájából az újságírókhoz címezve: „Egyes emberek maguk közül mocskos, szlovákellenes prostituáltak”.

A kormányfő szerint a hazug újságírók rombolják a szlovák EU-elnökség jó hírnevét, de kétségbe vonta a külügyminisztérium volt alkalmazottjának kijelentéseit is, akinek szerinte nem lehet hinni.

Zuzana Hlaváková annak idején állítólag a gyanús közbeszerzésekről szólt magának a miniszternek is, de Lajcák szerint minden rendben volt azokkal.

A minisztérium azután kezdett rendkívül sok pénzt fordítani a szlovák EU-elnökség előkészületeivel összefüggő rendezvényekre, hogy a tárcánál tanácsadóként megjelent a Markíza televízió volt igazgatója, Zuzana Tapáková, akit a szóbeszéd szerint maga Fico küldött oda – írja a portál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »