Fiatal tehetségek a Pannon UniFest fesztiválon

Fiataloknak nyújt bemutatkozási lehetőséget a Pannon UniFest fesztivál jövő héten Veszprémben. A 250 hazai és határon túli tehetség prózai, zenés, táncos produkciókkal, kisfilmekkel készül a hétfőtől vasárnapig zajló rendezvényre – közölte Veszprém polgármestere a városban tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula, polgármester (FIDESZ-KDNP) elmondta, a fesztivál lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemi polgárságot bevonják a városi közéletbe.

A polgármester jó eredménynek nevezte, hogy míg tavaly 150 jelentkező volt a programra, idén 250 résztvevője lesz a fesztiválnak, akik a Pannon Egyetemen, a Csermák Antal Zeneiskolában és a Laczkó Dezső Múzeumban mutatkoznak be. A Hallgatók a Művészetért Egyesület a Magyar Ifjúsági Konferenciával együttműködve szervezi a fesztivált a Veszprémben meghirdetett fiatalok éve kezdeményezés jegyében – fűzte hozzá.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta: annak ellenére, hogy Veszprém számos kulturális programnak ad otthont, az egyetemistákat eddig csak korlátozottan sikerült megszólítani. Hozzátette: ez a fesztivál azoknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik hobbiként foglalkoznak valamely művészeti ággal.

Szórád Gábor, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke közölte, hogy az egyesület pályázatot hirdetett a határon túli fiatalok körében, átvállalva a fesztivál költségeit. A felhívás révén 25 jelentkező érkezik Kárpátaljáról és a Vajdaságból – fűzte hozzá.

Ifj. Szeles József, a Pannon UniFest fesztiváligazgatója arról beszélt, hogy Magyarország összes jelentős egyeteme képviselteti magát a programban.

A fesztivál résztvevői között az egyetemistákon kívül a középiskolás korosztály is jelen lesz, többen érkeznek saját verssel, zenével vagy novellával – fűzte hozzá.

A fesztiváligazgató elmondta azt is, hogy szakmai műhelymunka is színesíti a programot, többek között szónoklattan, retorika, tánc- és énekóra szerepel a kínálatban, a művészeti ágak jeles képviselőinek vezetésével.

A zsűri tagjai között szerepel mások mellett Oberfrank Péter karmester, M. Tóth Géza, egyetemi rektor és Kéri Kitty színházigazgató – közölte ifj. Szeles József.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »