Feszty Árpád dédunokaöccse ott volt a találkozón

Feszty Árpád dédunokaöccse ott volt a találkozón

Feszty Árpád dédunokaöccse, Gárdonyi Géza unokája is részt vett azon a találkozón, amelyet a kingyesi alkotóműhely tagjainak leszármazottai számára szervezett az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.

A Feszty Árpád tulajdonában lévő tanya a 19. század végén Magyarország egyik legnagyobb irodalmi, képzőművészeti alkotóműhelye volt. A költők, írók, és festők leszármazottai most azt szeretnék elérni, hogy az azóta rendkívül rossz állapotban lévő kingyesi tanyát helyreállítsák, és megnyissák a közönség számára.

„A mai találkozó egyik legfontosabb célja volt, hogy a leszármazottak közül akik eddig nem ismerték egymást, csatlakozzanak ehhez a baráti körhöz, hiszen a leszármazottak már többször találkoztak. Különleges alkalom volt ez a mai, hiszen beszélgettünk Kingyes újjáélesztésének a lehetőségeiről. Úgy gondolom, hogy nagyon sikeres megbeszélésen vagyunk túl, hiszen Kingyes szellemiekben már újjáéledt, a következő lépés az lesz, hogy fizikai valójában is el tudjuk indítani, hogy turisztikai központtá vagy alkotóműhellyé váljon” – mondta Kertész Péter igazgató.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »