Fertőző betegségek miatt rendeltek el kijárási tilalmat egy bulgáriai menekülttáborban

Fertőző betegségek miatt rendeltek el kijárási tilalmat egy bulgáriai menekülttáborban

Kijárási tilalmat rendeltek el Bulgária legnagyobb menekülttáborában, amelynek mintegy háromezer lakója fertőző betegségek miatt egyelőre nem hagyhatja el a létesítményt – közölte szerdán a szófiai orvostudományi akadémia.

A török határhoz közeli Harmanli mellett működő tábor 128 lakójánál állapítottak meg többnyire bőrbetegségeket, valamint bárányhimlőt és vírusos fertőzéseket, az akadémia azonban hangsúlyozta, hogy nem áll fenn tömeges megbetegedés veszélye.

A dpa német hírügynökség szerint a kijárási tilalommal a helyi hatóságok bolgár radikálisok tiltakozásaira reagáltak. Utóbbiak a hétvégén tartós kijárási tilalom bevezetését követelték a tábor lakói számára. A tüntetők arra panaszkodtak, hogy a migránsok zaklatják őket és betegségeket terjesztenek.

Korábban menekültellenes tüntetést tartottak a fővárosban, Szófiában, a délkelti országrészben fekvő Jambol városában és a fekete-tengeri partvidéken lévő Várnában is.

A bolgár menekülttáborok túlzsúfoltak, az év eleje óta mintegy 13 ezer illegális bevándorlót regisztráltak az országban. Ugyanakkor a hatóságok szerint novemberben az újonnan érkező menekültek száma valamelyest csökkent.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »