Fertõtlenítõszer-botrány: Cioloº szerint nem az emberek cserélgetése a megoldás

Dacian Cioloş miniszterelnök a kórházi fertőtlenítőszer-botránnnyal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy „nem zár ki semmilyen lépést, de nem az emberek cserélgetése a megoldás a rendszerszintű problémkra.” A miniszterelnököt arról kérdezték, hogy leváltja-e Patriciu Achimaş Cadariu egészségügyi minisztert a Hexi Pharma cég felhígitott fertőtlenítőszer termékei körül kirobbant botrány miatt.

Cioloş szerint elsősorban arra van szükség, hogy megoldásokat találjanak a problémák orvosolására, úgy viszont nem lehet a reformokat végrehajtani, ha minden hónapban kitör egy válság vagy egy botrány.

A miniszterelnök hozzátette, hogy megérti az emberek aggodalmát, és megígérte, hogy semmilyen a vizsgálattal kapcsolatos információt nem fognak eltitkolni.

Vasile Dâncu miniszterelnök-helyettes csütörtökön védelmébe vette Cadariut: „Teljesen megbízunk az egészségügyi miniszterben, jó szakember, akivel jól lehet dolgozni, de szinte minden héten szembe kell nézzen valamilyen válsággal és ez nem könnyű.”(euractiv.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »