Fergeteges Queen-koncertet szerveztek Bukarestben

Fergeteges Queen-koncertet szerveztek Bukarestben

Húszezres közönség előtt koncertezett kedd este a brit Queen zenekar Bukarestben. Brian May gitáros, Roger Taylor dobos és a legendás Freddie Mercury helyett éneklő Adam Lambert fergeteges, energikus, vibráló bulit tartott a rendkívüli hőség ellenére – írta a Mediafax. 

header-queen_b

A rockzene óriásának tartott együttes fellépésére 6 éves gyerekek éppúgy kíváncsiak voltak, mint 60 éves nosztalgiázók, az American Idol amerikai tehetségkutató verseny által felfedezett Adam Lambert pedig nem okozott csalódást a közönségnek. A kocerten többször is öltözéket váltott, akárcsak Brian May, és olyan legendás dalokkal kezdte a fellépést, mint a The Hero, az One Vision, a Hammer to Fall, a Seven Seas, majd az Another One Bites The Dust és a Fat Bottomed Girls.

Természetesen Freddie Mercury ikonikus alakját és hangját nem pótolhatta Lambert, aki ezt maga is elismerte. “Meg kell köszönnöm a rock legendáinak, hogy együtt lehetünk a színpadon. Kérem, tapsolják meg Brian Mayt és Roger Talylort. És persze megköszönöm önöknek, hogy itt lehetünk. De valljuk be: Freddie Mercury örök és helyettesíthetetlen” – mondta az énekes.

A 68 éves Brian May, aki egyébként tudós is (doktori címet szerzett asztrofizikából a londoni Imperial College-ban és együttműködött a NASA-val), rendkívül virtuóz gitárszólókkal kápráztatta el a közönséget. Mint a Love of my Life című szám előtt mondta, ha mindannyian együtt éneklik a Queen dalait, megtörténik a csoda. Az It’s a Kind of Magic című számot Roger Taylor és Brian May közösen énekelte.

A koncerten a legendás zenekar nemcsak 1991-ben elhunyt frontemberéről emlékezett meg, hanem a nemrég eltávozott David Bowie zenész emlékének is adózótt: az ő tiszteletére játszották el az Under Pressure című dalt. De természetesen felcsendültek még olyan népszerű Queen-nóták is, mint a Break Free vagy az I Want it All. A fergeteges koncertet és show-t a Bohemian Rapsody és a Radio Gaga zárta, ekkor Lambert elvegyült a közönségben, és kezet rázott pár rajongójával.

A nagyérdemű természetesen visszatapsolta a Queent, így a zenészek ráadásként eljátszották a We Will Rock You-t és a We Are The Championst is. A közönség Freddie nevét skandálta, a legendás énekes képét nagy kívetítőkről láthatták a rajongók, így újfent bizonyítást nyert, hogy ma is élő legendának számít a Queen egykori énekese.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »