Ferenc pápa üdvözölte a békéért játszó focistákat

Ferenc pápa üdvözölte a békéért játszó focistákat

A Szentatya az október 12-i, szerdai általános kihallgatás végén külön köszöntötte a „Mérkőzés a békéért és a szolidaritásért” elnevezésű kezdeményezés szervezőit és résztvevőit.

A labdarúgó meccsre október 12-én, szerdán este került sor a római Olimpiai Stadionban. Az eseményt a Scholas occurrentes, a Szeretet és Szabadság Közösség, az Olasz Sportközpont és az Unitalsi olasz betegkísérő egyesület szervezte.

Az „Együtt a békéért” szlogennel meghirdetett rendezvény során korábbi és jelenlegi bajnokok léptek pályára, köztük Diego Armano Maradona, Francesco Totti vagy Ronaldinho.

 

A kezdeményezést Ferenc pápa szándékára indították el és most rendezték meg második alkalommal. Célja, hogy konkrét segítséget nyújtson a közép-olaszországi földrengés károsultjainak és előmozdítsa a világban a békét minden nép számára.

Virginia Priano, a program kommunikációs felelőse a Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában így fogalmazott: „A pápa szerint a labdarúgás és a játékosok példaképek a fiatalok számára világszerte. Ezért kérte fel az ismert labdarúgókat, hogy vegyenek részt a békéért folytatott jelképes mérkőzésen. A Szentatya szerint ma a világnak szüksége van a békére és a focisták örömmel vesznek részt ezen a rendezvényen. A sport alkalom lehet, hogy nagyon különböző embereket egyesítsen. A pápa úgy gondolja, hogy a nevelést nem csak az iskolában kell végezni. A gyerekeknek ma szükségük van a nevelés más formáira és módjaira. A sport a nevelés egy módja. A labdarúgásban a fiatalok mind egyenlőek.”

A meccs előtt elültettek egy olajfát a béke jeleként. Október 14-én, pénteken a Scholas occurrentes szervezet képviselői a földrengés sújtotta területre utaznak az iskolás gyermekekhez, hogy felvidítsák őket a sport és a művészet eszközeivel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Twitter

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »