Ferenc pápa tizenkét szíriai menekülttel tért vissza Rómába

Ferenc pápa tizenkét szíriai menekülttel tért vissza Rómába

Ferenc pápa rövid, pontosan ötórás leszboszi látogatása után szombaton délután fél ötkor visszatért Róma Ciampino repülőterére. A pápával együtt tizenkét szíriai menekült érkezett Rómába.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A mostani visszaérkezésének a különlegessége abban áll, hogy a pápai különrepülőgép, egyébként az Alitalia Airbus A-320-as gépe, a fedélzetén magával hozott tizenkét szíriai menekültet. Az eseményről hivatalosan P. Lombardi szentszéki szóvivő számolt be és elmondta, hogy három szíriai család utazott a pápával, hat szülő és hat kiskorú gyermek. Ők már Leszbosz szigetén tartózkodtak a március 20-i EU-Törökország közti megegyezést megelőzően.

A három család elhozatala Ferenc pápa kezdeményezésére született, a konkrét megvalósítás ügyében pedig az Államtitkárság tárgyalt a görög és az olasz külügyminisztériummal. Mindhárom szíriai család muszlim, kettő Damaszkuszból, egy pedig Deir Azzor-ból származik, arról a területről, ami az Iszlám Állam ellenőrzése alatt ál. Mindhárom család otthonát lebombázták. A szíriai családok befogadása és eltartása a Vatikán költségére történik, míg a családok konkrét elszállásolása és ellátása a római Szent Egyed közösség segítségével valósul meg.

Ferenc pápa Róma Ciampino repülőteréről a Vatikán felé menet megállt a Santa Maria Maggiore bazilikánál, hogy a „Római nép üdvössége” kegykép előtt hálát adjon a Szűzanyának a látogatás sikeréért. 

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »