Ferenc pápa levele Antonio Suetta püspöknek a francia–olasz határon veszteglő menekültek helyzetéről

Ferenc pápa levele Antonio Suetta püspöknek a francia–olasz határon veszteglő menekültek helyzetéről

Ferenc pápa augusztus 17-én levelet küldött Antonio Suetta ventimiglia-San Remó-i püspöknek, és válaszolt a főpásztor hozzá intézett soraira, amelyben Antonio Suetta tájékoztatta a Szentatyát a francia–olasz határon tartózkodó migránsok és menekültek súlyos helyzetéről.

Az egyházmegye honlapján augusztus 26-án közzétett levélben a pápa lelki közelségéről biztosítja Suetta püspököt és az egész egyházmegyét, továbbá köszönetet mond mindazért az erőfeszítésért, amellyel az egyházmegye csodálatos evangéliumi szeretettel segítette a háború és az erőszak elől menekülő embereket.

Ferenc pápa bátorítja a papokat, szerzeteseket, egészségügyi dolgozókat és a különféle egyházmegyei csoportokat, hogy folytassák a továbbiakban is nagylelkű erőfeszítéseiket a befogadásban és a szolidaritásban, hogy mindinkább „kilépő egyházzá” legyenek, mely bátran hirdeti az irgalom evangéliumának örömét.

A Szentatya őszinte megbecsüléssel szól a püspök és az egész egyházi közösség apostoli lendületéről, imádkozik értük és apostoli áldását küldi nekik.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »