Ferenc pápa jókívánságait fejezte ki a zsidó újév alkalmából

Ferenc pápa jókívánságait fejezte ki a zsidó újév alkalmából

Idén október 2-án, vasárnap este lesz a zsidó újév. Ros Hásáná, Jóm Kippur és Szukkot ünnepek alkalmából Ferenc pápa szeptember 28-i, szerdai keltezéssel jókívánságait küldte a római zsidó közösségnek és az egész világ zsidóságának.

Ezen az ünnepen a zsidók az ember teremtésének 5777. évfordulójára emlékeznek, és megújítják az Örökkévalóval kötött szövetségüket a világ létezésére és újjáteremtésére.

Ezzel a két nappal kezdődik a tíznapos bűnbánati időszak, amelynek betetőzése Jóm Kippur, az Engesztelőnap. A böjti napok után következik az öröm ideje, a Szukkot, a sátoros ünnep.

Ezen ünnepek alkalmából Ferenc pápa szeptember 28-i, szerdai keltezéssel jókívánságait küldte a római zsidó közösségnek és az egész világ zsidóságának:

„Ros Hásáná 5777, Jóm Kippur és Szukkot ünnepek örömteli alkalmából különösen kedves számomra, hogy jókívánságaimat küldjem Önnek és a római zsidó közösségnek. Szeretettel gondolok az egész világ zsidó közösségeire is, hogy a közelgő ünnepek mindenki számára bőséges áldást hozzanak. A Magasságos adja meg nekünk a békét és a béke terjesztésének fáradhatatlan vágyát. Örök irgalmasságában töltsön el minket reménységgel, derűvel, és erősítse meg a köztünk lévő szívélyes barátságot” – írta Ferenc pápa Riccardo di Segninek, a római zsidó közösség főrabbijának címzett üzenetében.

A Szentatya és a zsidó közösségek közötti szívélyes barátságról tanúskodik Ferenc pápa és a Zsidó Világkongresszus (WJC) küldöttsége szeptember 26-i találkozója is a Szent Márta-házban, amelyről a Vatikáni Rádió szeptember 28-án tudósított.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »