Ferenc pápa imádkozik a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért és hozzátartozóikért

Ferenc pápa imádkozik a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért és hozzátartozóikért

A november 30-i, szerdai általános kihallgatás végén a portugál nyelvű híveket köszöntve Ferenc pápa megemlékezett a november 28-ai légi katasztrófa áldozatairól.

A kolumbiai Medellín közelében lezuhant repülőgép hetvenegy utasa halt meg, közöttük a brazil Chapecoense labdarúgócsapat játékosai, vezetője és szurkolója. A futballcsapat Medellínbe tartott egy mérkőzésre. Ferenc pápa imáiról biztosította az áldozatok családtagjait. A szentatya utalt az 1949-ben történt olasz repülőgép-balesetre is, amelyben a Lisszabonból visszatérő Grande Torino futballcsapat tagjai veszítették életüket, amikor repülőgépük a torinói Superga-bazilika dombjának ütközött. Ferenc pápa azt kérte, imádkozzunk az áldozatokért. 

Az egyházfő két távirattal is biztosította az érintetteket együttérzéséről. A Brazília érsekének, Sérgio da Rochának és a kolumbiai Sonsón-Rionegro egyházmegye püspökének, Fidel León Cadavid Marínnak címzett levélben kifejezte, hogy Istentől a bátorság és a keresztény remény adta vigaszt kéri az áldozatok és hozzátartozóik számára.

Brazíliában és Kolumbiában is gyászolják a 71 halottat. A 6 túlélő közül 3 labdarúgó. Chapecó egyik templomában november 29-én szentmisét mutattak be az áldozatokért ezrek részvételével, akik a szertartást követően a chapecói Condá Stadionhoz vonultak a klub előtti tiszteletadásuk jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió magyar és olasz nyelvű szerkesztősége; Wikipedia.it

Fotó: ANSA.it

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »