Ferenc pápa fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt

Ferenc pápa fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt

Ferenc pápa november 4-én délelőtt az Apostoli Palotában fogadta Mahmúd Abbászt, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnökét, aki Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával is találkozott a Vatikánban.

A szívélyes hangulatú megbeszélés során a felek nyugtázták a két állam közötti jó kapcsolatokat, majd a mindkét felet érintő bilaterális kérdésekről tárgyaltak – fogalmazza meg a szentszéki sajtóközlemény.

Kiemelték a testvériesség elősegítésének szükségességét és a vallások közötti békés együttélés jelentőségét. Az izraeliek és palesztinok közötti békefolyamatokat illetően a közvetlen párbeszéd újbóli elindítását sürgették a két állam közötti megállapodás érdekében, amelyet a nemzetközi közösségnek is segítenie kell.

A felek hangsúlyozták azt is, hogy

Hírdetés

státuszát illetően pedig meg kell őriznie a három fő ábrahámi vallásban a szent város szerepét betöltő egyetemes értékét és identitását, akár egy nemzetközileg biztosított különleges statútum által.

A vatikáni megbeszélésen kiemelték a békére való törekvésnek, a fegyveres harcok elkerülésének, a szélsőségesség és fundamentalizmus minden formája legyőzésének fontosságát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »