Ferenc pápa "az elkergetett migránsok" megsegítését sürgette

Az “elkergetett migránsok” segítését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren  mondott beszédében

A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott  Úrangyala-imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában  a nehézségben élő embertársak állnak.

A katolikus egyházfő kijelentette: “Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz.”

Hozzátette: üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség.  “Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni” – jelentette ki. 

Ferenc pápa szavaival  közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el.

A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt,  a férfit  sűlyosan bántalmazták, és később belehalt sérüléseibe.

Rovatok: KülföldTelepülés: VatikánCímkék: Ferenc pápa, menekültválság, menekültek, bevándorlás, migráció, illegális bevándorlás, illegális bevándorlók, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »