Ferenc pápa a Missziós Művekhez: Formáljátok az egyház missziós arculatát

Ferenc pápa a Missziós Művekhez: Formáljátok az egyház missziós arculatát

Ferenc pápa június 4-én, szombaton délelőtt a Vatikáni Palota Pápák termében fogadta a Pápai Missziós Művek 170 képviselőjét.

Hozzájuk intézett beszédében az intézmény centenáriumára emlékeztette őket, hiszen a mai Pápai Missziós Művek előde a Pápai Missziós Egyesület, melyet XV. Benedek pápa száz évvel ezelőtt, 1916. október 31-én hagyott jóvá, Boldog Paolo Manna atya kezdeményezésére, és amelyet XII. Piusz emelt „pápai” rangra. Boldog Paolo Manna atya megsejtésére és az Apostoli Szék közvetítésével a Szentlélek maga vezette az egyházat arra, hogy mind jobban tudatosítsa a saját missziós természetét, amit aztán a II. vatikáni zsinat ismert fel a maga teljességében.

Boldog Paolo Manna atya jól megértette, hogy az egyház missziós küldetésének a formálása és nevelése Isten egész népét illeti az életkorok és a szolgálatok sokféleségében. A Missziós Művek feladata – hangsúlyozta Ferenc pápa –, hogy megvilágítsa és lángra lobbantsa a papokat és minden hívőt a missziók rendjében. Mindazonáltal a püspökök és papok képzése nem akarja klerikális szintre redukálni az egyház missziós küldetését, hanem segíteni akarja a hierarchiát az egész egyház missziós küldetése érdekében. Munkátok ne merüljön ki pusztán csak a missziós munkához szükséges anyagi javak összegyűjtésében, hanem továbbra is járuljatok hozzá az egyház missziós arculatának a formálásához – zárult Ferenc pápa beszéde a Pápai Missziós Művek képviselőihez.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »