Fényezi magát a hegyvidék

Fényezi magát a hegyvidék

Saját eredményének tartja a Hegyvidéki Önkormányzat azt, hogy az új campusának megépítésénél a Testnevelési Egyetem nem vesz el területet a lakosságtól a Csörsz parkból. Pedig ez nem az önkormányzat érdeme, hanem a környéken lakóké.

„A környékbeliek szempontjait figyelembe véve a közelmúltban a Testnevelési Egyetem (TF) jelentősen átalakíttatta Csörsz utcai sporttelepének beépítési terveit. A Hegyvidéki Önkormányzatnak sikerült elérnie azt, hogy az egyetem ne vegyen el területet a Csörsz utcai parkból, ez az eredmény pedig új lendületet adott a park régóta tervezett felújításának.” Ezt füllenti a kerületi lap legfrissebb száma. Az igazság azonban más.

A park értelmetlen és lakosságellenes beépítésének ötletét maguk a környéken élők tiltakozása akadályozta meg még február elején, amikor lakossági nyomásra tartott fórumot Mocsai Lajos rektor a több mint 30 milliárdos beruházásról. A tiltakozásba torkollt rendezvényen a környékről több százan vettek részt az ott élők, akik többször kifütyülték az alulinformált és felkészületlen rektort. Az eseményen ott volt a kerület polgármestere, Pokorni Zoltán és Fónagy János országgyűlési képviselő is. A történtekről beszámolt a Magyar Nemzet és a Hírtv, miután a az újságírókat a lakosok tiltakozása miatt nem tudták eltávolítani a rendezők.

A Hegyvidék Önkormányzat a saját tehetetlenségéről tanúskodva a rendezvényen csupán nyugtatgatta az embereket. Azt állította, hogy azért nem tud fellépni az építkezés ellen, mert azt állami területen végzik. A mellébeszélést azonban megcáfolta az egyik lakó. Egy friss tulajdoni lapot lobogtatva igazolta, hogy a beépítésre kiszemelt, az Alkotás és a Hegyalja út sarkán lévő terület egyharmad részben valójában az önkormányzaté. Egyben felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a beépítéshez szükséges a tulajdonos beleegyezése, azaz az eredeti elképzelés szerint csak az önkormányzat hozzájárulása esetén valósulhat meg.

A Csörsz utcaiak közül többen arcpirítónak tartják, hogy Pokorniék most a helyi lapban a lakosság által elért eredményekkel kérkednek. Mert ha büszkék arra, hogy meg lehetett akadályozni a park beépítését, akkor vajon miért nem léptek idejekorán, miért viselkedtek az állami beruházókkal szemben olyan bátran, mint a nyúl?


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »