Fenyegetőzik az ukrán kormányfő

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök a kormány ülésén utasítást adott ki arra, hogy mindent megtegyenek az elektronikus vagyonbevallási rendszer beindításához.

A kormányfő „szégyennek” nevezte azt a helyzetet, ami augusztus 15-én a vagyonbevallási rendszer beindításakor alakult ki – írja a MigNews.

„Az én célom az, hogy szeptember elsejétől beinduljon az elektronikus vagyonbevallási rendszer”- mondta Hrojszman.

Emellett a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy bármilyen utasítást kész aláírni azért, hogy a rendszer szeptember elsején megkezdje működését.

Ugyanakkor Hrojszman figyelmeztette Natalija Korcsak, a Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség (NAZK) vezetőjét, ha késik a rendszer beindítása, akkor felelősségre fogja vonni őt.

Korábban írtunk arról, hogy augusztus 15-én 00 órától hivatalosan működésbe lépett az elektronikus vagyonbevallási rendszer.

Emlékeztetőül, az IMF levelet küldött az ukrán kormánynak, melyben kérte, hogy késedelem nélkül javítsák ki az elektronikus úton történő jövedelembevallás rendszerének hibáit, és mielőbb indítsák be azt az ország teljes egészében. 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Hrojszman realista költségvetés megtervezésére szólított felHrojszman: 45 ezer kilométernyi útszakasz lett felújítva UkrajnábanHrojszman megint olyat ígért, amit valószínű nem tud teljesíteniRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Volodimir Hrojszman, Hrojszman-kormány, elektronikus vagyonbevallás, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »