Fény derül a 18 évvel ezelőtti rémtettre

Fény derül a 18 évvel ezelőtti rémtettre

Egy 18 évvel ezelőtti taxisgyilkosság ügyének tárgyalása kezdődött meg a Szegedi Törvényszéken. Egy komlói férfi a vádlott, aki a vád szerint 1998-ban kalapáccsal ölt meg egy sofőrt. A gyilkosságnál barátnője is vele volt, aki 16 évvel később – miután szakított a férfival – feladta a rendőrségen. A nő azt állítja, volt élettársa többször megfenyegette, ezért nem merte elmondani senkinek, hogy mi történt annak idején Domaszéken.

Fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre a férfi 1998. szeptember 15-én, a vádirat szerint tovább akartak menni a férfi szüleihez egy Domaszék melletti tanyára. Este azonban már csak taxi volt. Bár nem volt pénzük, taxiba ültek, és a férfi úgy határozott, a sofőr pénzét is megszerzi, miután eljutottak Domaszékre. Miután kiértek egy tanyai útra, a férfi a kocsiban kalapáccsal fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott nem hagyta abba a taxis bántalmazását, kihúzta a gépkocsi elé, és ott ütötte tovább kalapáccsal.

„A fentieket követően a vádlott a sértettet leköpte, vesetájékon rúgta, illetőleg a folyamatosan hörgő hangokat kiadó sértett fejét még több alkalommal közepes vagy azt meghaladó erővel megütötte a jobb kezében tartott kalapáccsal. A vádlott a kalapáccsal történő bántalmazást mindaddig folytatta, amíg a sértett hörgő hangokat adott ki. A vádlott által a sértett fejére mért ütések közben a vádlott azt hajtogatta a sértettnek, hogy miért nem halsz már meg” – ismertette Szanka Ferenc ügyész.

A vád szerint a férfi összesen 22-szer verte fejbe kalapáccsal a sofőrt, majd az út mellet lévő kukoricásba húzta. A vádlott nem tett vallomást a bíróságon, korábbi rendőrségi vallomását a bíró olvasta fel. „Ott volt a kezem ügyében a kalapács a taxiban, és amikor a taxis hátranyúlt, akkor azzal ijedtemben megütöttem, úgy emlékszem, hogy háromszor. Miután háromszor megütöttem, a taxis nekidőlt a bal első ajtónak, Szabina felém fordult és azt kérdezte, ezt miért csináltad? Ezt követően összefolytak az események, illetve nem emlékszem pontosan, hogy mit és miért tettem. A gyanúsításban szereplő kukoricásra emlékszem, oda húztam be a taxis testét. Azonban nem tudom, hogy erre mikor került sor, és arra sem emlékszem, hogy ezt hogyan tettem” – olvasta föl Tóth Tibor tanácsvezető bíró.

Ezután a férfi a taxis ruhájából elvette a napi bevételt, 4 ezer forintot, és Bonyhádig hajtott a taxival, majd busszal Budapestre utaztak, ahol a lány utcai kéregetéséből éltek egy ideig. A gyilkosság idején még fiatalkorú lány 16 évig élt együtt a férfival, aki többször megfenyegette, így nem mert a rendőrségre menni. A nő végül németországi együttélésük során szakított vele. Azután fordult a rendőrséghez, hogy a férfi később is zaklatta.

Ítélet az ügyben várhatóan májusban lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »