Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola

Az Újvidéki Színházban ünnepelte meg 60 éves fennállását az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola. A jubileum kapcsán Argyelán Zoltán, az iskola igazgatója az intézmény létjogosultságát hangsúlyozta.

„A kezdetek óta nagyon sok mindent tettünk, hiszen az iskolának először 200 tanulója volt, ma pedig már több mint 1500 diák jár ebbe az intézménybe, és 120 tanár dolgozik itt. Nagyon örülünk, hiszen iskolánk a legjobb iskolák közé tartozik, amit papíron is tudunk igazolni. 3 évvel ezelőtt az Oktatásügyi Minisztérium iskolánkat az 50 legjobb iskola közé sorolta”, mondta Argyelán Zoltán, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az iskola 60 éves fennállása alkalmából az intézmény tanárai, Butterer Kiss Márta és Tarkó János alkotásaiból nyílt kiállítás az Újvidéki Színházban.

„Úgy érzem, hogy ennek az iskolának sokat adtam, de nagyon sokat is kaptam. A kollektíva ezzel a kiállítással is megmutatta a munkánk iránti tiszteletét, és azt, hogy mellettünk állnak. Ez fantasztikus érzés. Fantasztikus az is, hogy az iskola 60 évig ilyen eredményesen működött. Nagyon sok gyerek, aki itt fejezte be az általános iskolát, aztán képzőművészeti középiskolát végzett”, nyilatkozta Butterer Kiss Márta festőművész.

Tarkó János nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy képeit kiállították a jubileum alkalmából.

„Külön öröm számomra, hogy Butterer Kiss Mártával közösen állíthattam ki a munkáimat, mert ő egy remek tanár és festőművész”, fűzte hozzá Tarkó.

Az évforduló alkalmából a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai alkalmi műsort adtak elő az Újvidéki Színházban.

Kurcinák Árpád


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »