Felvonulást tartottak a felelős kutyatartásért

Felvonulást tartottak a felelős kutyatartásért

A felelős kutyatartásért ötödik alkalommal tartott felvonulást Pécsett egy civil szervezet. A megmozdulás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a sokasodó állatkínzásra, valamint a kulturált állattartásra.

„Fontos az egyesületünknek, hogy a kutyás és nem kutyás társadalmat összehozzuk egy kicsit.” A civil szervezet először 2012-ben tartott felvonulást, akkor az elszaporodott állatkínzások ellen tiltakoztak. Azóta minden évben megtartják a demonstrációt, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.

„A kutyások, ugye, haragszanak a nem kutyásokra, amiért nincs nekik vagy nem tolerálják. A nem kutyások meg haragszanak a kutyásokra, amiért nem szedik össze a kutyapiszkot, illetve nem úgy nevelik a kutyájukat, ahogy azt ők gondolják” – vélekedett Nagy Melinda.

Emiatt a felvonulásra nemcsak a kutyatartókat várták, hanem azokat is, akik nem tartanak ebet. Szerintük az ilyen közös megmozdulásokkal csökkenteni lehet a két tábor között meglévő ellentétet. „Nem vagyok benne biztos, hogy ennek van foganatja, csak reménykedni tudok, de talán egy picit jobb a helyzet. Én azt látom, hogy nagyon sokan már szedik össze például a kutyapiszkot” – mondta  Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület elnöke.

A demonstráción több mint százan vettek részt, nemcsak Pécsről, de az ország más részeiből is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »