Felvidéki követelések a szlovák EU-elnökség felé

Felvidéki követelések a szlovák EU-elnökség felé

Az Európai Unió jelenlegi soros elnöke Szlovákia. Morvai Krisztina EP-képviselő felhívására több felvidéki magyar írt levelet Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének, aki egészen téves képpel rendelkezik a magyarság helyzetéről. A beérkezett – és Timmermansnak elküldött – levelek közzétételre kerültek Morvai Krisztina képviselői oldalán. 

Az EP-képviselő arra biztatja a felvidéki magyarokat, hogy írják meg mindazokat az emberi jogi jogsértéseket, amelyek az európai normákkal összeegyeztethetetlenek, s amelyeket megtapasztalnak. Morvai Krisztina szerint a szlovák EU-elnökség jó alkalom arra, hogy ezeket a visszajelzéseket „felhangosítsák” és megpróbáljanak tenni valamit a jogtiprások megszüntetése érdekében.

Morvai Krisztina felszólalása az Európai Unióban és felhívása a felvidéki magyarokhoz

Morvai Krisztina és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat a szlovák elnökség ideje alatt jogvédő, monitorozó utat szervez Felvidékre. Szeretnék dokumentálni és bemutatni az egyéni és kollektív emberi jogok megsértését a magyarság vonatkozásában. Azok jelentkezését várják, akik akár névvel, akár név nélkül megosztanák azon tapasztalataikat, amelyeket az EP-képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat fel tud használni, akár a monitorozó út, akár egy készülő dokumentumfilm és jelentés keretei között.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »