Felvételeket tettek közzé a budapesti robbantóról

Felvételeket tettek közzé a budapesti robbantóról

Közzétettek egy videofelvételt és több fotót a szombat esti, budapesti Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjéről hétfő délután a magyar rendőrség honlapján, a police.hu-n.

A rendőrség feltételezése szerint a térfigyelő kamerák által rögzített felvételeken látható férfi a felelős a szombat éjszaka történt robbantásért. Az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forintos jutalmat ajánlott.

A felvételen az látható, amint a horgászkalapos férfi a robbantás előtt 18 perccel odamegy a helyszínre, kezében egy szatyorral és hátán egy hátizsákkal. Rövid tétovázás után visszafordul, majd pár perc múlva a másik irányból visszamegy, behúzódik az egyik boltív alá, majd a rendőrök odaérkezésekor hátralép, és a szatyorjába nyúl. Ekkor következik be a detonáció, és miközben a járókelők pánikszerűen menekülni kezdenek, a feltételezett tettes nyugodt léptekkel megindul a sérültek irányába, majd távozik a helyszínről.

A rendőrség által közzétett fényképfelvételek arra engednek következtetni, hogy a férfi átöltözött a detonáció után, a helyszín elhagyását követően ugyanis már fekete sapkában, fekete nadrágban és a korábbitól eltérő kabátban látható.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az Országgyűlésben elmondta, a nyomozást nagyban segítheti az egyik utcai kamera által készített felvétel. Hozzátette, azt kérik az emberektől, hogy segítsenek az elkövető mielőbbi elfogásában. Közölte: a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, 145 kamerafelvételt foglaltak le eddig. Az államtitkár értékelése szerint a támadás a rendőrök, a rendőrség, a magyar emberek biztonsága ellen irányult.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »