Felújított 3-as metrókocsik: simlisséget sejt Csárdi

Felújított 3-as metrókocsik: simlisséget sejt Csárdi

Teljesen újnak látszik az alváza a felújított 3-as metrókocsiknak – közölte Csárdi Antal, miután szemrevételezte az Oroszországból megérkezett járműveket.

Az LMP fővárosi képviselője ugyanakkor kifogásolja, hogy a BKV szakemberei nem mutatták meg neki a kocsik alvázszámát, így továbbra is kérdéses, hogy a kiszállított, majd visszakerült metrószerelvények valóban felújítottak-e vagy teljesen újak.

Csárdi szerint ugyanis ha az utóbbi az igaz, akkor a több mint 60 milliárdos közbeszerzés helyett már a 21. század igényeinek megfelelő új szerelvényeket vehetett volna a főváros.

„Ezért az árért Szófia nullkilométeres, teljesen új szerelvényeket kapott új biztonsági berendezési eszközökkel és olyan műszaki tartalommal, és azt gondolom, hogy itt van a legfontosabb része ennek a mondatnak, olyan műszaki tartalommal, amely megfelel minden 21. századi elvárásnak. Tehát 21. századi biztonsági berendezés, önvezető járművek, légkondicionáló, és még sorolhatnám” – fogalmazott az LMP fővárosi képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »