Felügyelőbizottsági elnök maradt Czeglédy Csaba

Egyik jelölt sem kapta meg a megválasztásához szükséges többséget, ezért a költségvetési csalás gyanújával három hónapja előzetes letartóztatásban lévő szocialista önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba maradt a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kht. felügyelőbizottságának elnöke – közölte a szombathelyi városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az önkormányzat zárt ülése után csütörtökön az MTI-vel.

Lendvai Ferenc elmondta: ellenzéki összefogás hiúsította meg Czeglédy Csaba visszahívását a felügyelőbizottság elnöki posztjáról.

Hozzátette, több jelöltről is szavaztak, köztük ellenzékiről is, de egyik jelölt sem kapta meg a szükséges szavazattöbbséget.

Lendvai Ferenc szerint az eredetileg három tagból álló, de két tagúra csökkent felügyelőbizottság Czeglédy Csaba kényszerű távolmaradása miatt működésképtelen, ezért újra kezdeményezni fogják a képviselő visszahívását.

A frakcióvezető szerint a felügyelőbizottság működésképtelensége közvetlenül még nem lehetetleníti el az önkormányzati cég napi működését.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »