Feltörték Zuckerberg Twitter-fiókját, de a jelszó alapján nem volt nehéz dolguk a hackereknek

Feltörték Zuckerberg Twitter-fiókját, de a jelszó alapján nem volt nehéz dolguk a hackereknek

A hétvégén feltörték Mark Zuckerberg Pinterest és Twitter fiókjait. A hackerek állítása szerint még a 2012-ben feltört LinkedIn kiszivárgott adatai közt találták meg Zuckerberg jelszavát, ami egyszerűen “dadada” volt.

 

Miközben az egész internet a kiszivárgott adatokról harsogott, a közösségi oldal vezérigazgatója nem tette meg a szükséges intézkedést, nem cserélte le a jelszavát.

 

Ráadásul számos oldalon ugyanazt a jelszót használta, miközben körülbelül naponta háromszor figyelmeztet a high-tech sajtó, hogy ne alkalmazzunk azonos jelszót az oldalakon, mert ha egyet feltörnek, mind odavész.

 

A csapat minden bizonnyal büszke volt eredményére, ezért ott hagyta kézjegyét a feltört profilokon. Saját Twitter-oldalukon üzentek is Zuckerbergnek, hogy nem rossz szándékúak, csak biztonságát szerették volna tesztelni.

 

 

kép forrása: Ben Hall, Twitter

 

Facebook alapítója viszont már korábban is alig használta a rivális Twittert, az utolsó bejegyzése még 2012-es.

 

kép forrása: Ben Hall, Twitter

 

Vigyázzunk a jelszavakkal

 

Az ilyen és hasonló eseteket úgy lehet elkerülni, hogy rendszeresen változtatjuk jelszavainkat, illetve, hogy különböző szolgáltatásokon eltérő kódokat használunk. Így ha ki is szivárog valahonnan valamelyik azonosítónk, azt csak korlátos ideig és csak az adott fiókhoz történő hozzáféréshez tudják illetéktelenek felhasználni.

 

A hackercsoport üzenete szerint a jelszót a nagy 2012-es LinkedIn szivárgáskor kikerült adatok közt találták. Mint utólag kiderült, a támadás sorántöbb mint 164 millió felhasználó emailcíme és jelszava szivárgott ki.Többen úgy tartják, hogy a szivárgásért az adatokkal kereskedő Peace nevű hacker felelős, aki emellett 360 millió Myspace felhasználó adatait is ellopta. Ezt tartják jelenleg a valaha volt legnagyobb adatszivárgásnak.

 

hirado.hu/origo.hu/pcforum.hu
borítókép: dailytech.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »