Feltörték Matolcsy rokonának autóját

Feltörték Matolcsy rokonának autóját

Kecskemét polgármesterének, Szemereyné Pataki Klaudiának feltörték az autóját múlt hétvégén, iratok is eltűnhettek.

Bizalmas iratok tűnhettek el Szemereyné Pataki Klaudia egykori fideszes országgyűlési képviselő, jelenlegi kecskeméti polgármester múlt hétvégén feltört autójából – értesült a Népszava. Az eset május 14-én történt, a tettes betörte az autó ablakát és „a járműben kutatást végzett”. A nyomozás még tart.

A nagyon távoli rokon

„Nekem Magyarországon körülbelül száz unokatestvérem van, világszerte pedig 300-400 rokonom” – mondta a május elején a Magyar Nemzetnek adott interjújában Matolcsy György jegybankelnök. Szemereyné Pataki Katalin is rokon férje révén. Szemerey Szabolcs – aki az egyetemmé avanzsált Kecskeméti Főiskola tanára is, amely 101 milliót kapott a jegybanki alapítványoktól – a HVG szerint helyi szinten komoly gazdasági erőnek számít. Szemerey Szabolcs cége, a Szempont Consulting is részesült jegybanki pénzekből. Felesége 2006 óta tagja a kecskeméti képviselő-testületnek.

Az Index 2013-as cikke szerint Matolcsy György még gazdasági miniszterként 2012 decemberében nevezte ki Szemereynét – aki akkor már alpolgármester volt Kecskeméten – járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá. Állítólag Matolcsy lobbizta ki azt is, hogy amikor jegybankelnök lett 2013-ban, Szemereyné kapja meg felszabadult országgyűlési mandátumát. Szemereyné akkor az Indexnek elismerte, a Matolcsy és a Szemerey család között „nagyon távoli rokonság áll fenn”, ám ezt csak két kecskeméti polgári család generációkkal ezelőtti összefonódásaként jellemezte.

Több ügy miatt is szerepelt a hírekben

Szemereyné 2014-ben lett Kecskemét polgármestere, a szintén családi érdekeltségű VS.hu-n exkluzív, névtelen szerző által jegyzett interjúban mesélt eredményeiről és kívánságairól. Városának korábbi fideszes országgyűlési képviselője, Horváth Zsolt a Panama-iratok révén keveredett offshore-botrányba.

A Matolcsy-rokon városában is Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt érdekeltsége, az Elios Innovatív Zrt. újította fel a közvilágítást – éppen ezért veszélyes éjjel közlekedni Kecskeméten, mert a LED-izzók nem adnak elég fényt. A város bőkezűen szórt el ötvenötmillió forintot – tehát csaknem annyit, amennyibe a stadion látványterve került – a 2017-es vizes vb imázsfilmjére is.

Nemrég pedig arról írtunk, hogy Kecskeméten nem újítják fel a stadiont, legalábbis nem úgy, ahogy tervezték.

A Quaestor-károsultak sem kedvelik

Szemereyné egyébként nemrég kivívta a kecskeméti Quaestor-károsultak haragját, utóbbiak szerkesztőségünknek is megküldött hétfői nyílt leveléből kiderül, hogy a polgármester asszony „kijelentette, hogy Önnek az MNB-vel és a Quaestor károsultakkal kapcsolatban nincs illetékessége, és az MSZP megvezetett bennünket”. Szerintük Szemereyné „világosan a politikai korrupció, az urambátyám viszonyok mellé állt, ahol a szokásos felállás szerint a házastársak egyike, jelen esetben Ön viszi a hivatalt, míg a másik fél, a férje számolja a befolyt pénzt a kasszánál”.

Kifogásolják, hogy a Magyar Nemzeti Bank hogyan jár el a Queastor-károsultak ügyében. Az MNB szerintük „csupán a közpénzek rokoni zsebekbe juttatásakor vitézkedik”. Megpendítettek két pletykát is, az egyik szerint Szemereyné egyenesen keresztlánya Matolcsy Györgynek, míg a másik szerint Szemerey Szabolcs „a Kecskeméti Főiskolával szemben lévő telekre (ami az MNB egyik alapítványának tulajdona) apartmanokat épít, melyet főiskolásoknak szándékoznak bérbe adni”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »