Féltek, hogy lebuknak, megölték – megkezdődött a per

Féltek, hogy lebuknak, megölték – megkezdődött a per

A Pécsi Törvényszéken megkezdődött azoknak a férfiaknak a pere, akik két éve megöltek egy idős asszonyt annak pécsi lakásán. A sértettet először csak megütötték és kirabolták, később viszont, attól félve, hogy lebuknak, visszamentek, és megölték.

„Halála az élettel össze nem egyeztethető sérülést jelenő agyroncsolódás miatt és heveny légzésbénulás következtében jött létre. Ezek olyan elváltozások voltak, hogy a sértett életét még az idejében érkező szakszerű orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni” – mondta az ügyész, Gyimesé Róbert.

Az elsőrendű vádlott a tárgyalóteremben nem tett vallomást, a bíró a nyomozás során tett vallomását olvasta fel. A gyilkosság elkövetését tagadta, és azt állította a rendőröknek, hogy a társa ölt.

„A feltett kérdésekre elmondom, hogy mint a fentiekben említettem, nekem a bűncselekményhez semmi közöm. Amit az üggyel kapcsolatban el tudtam mondani, azt a korábbi tanúkihallgatásaim során elmondtam, azokat feleslegesnek tartom újból elmondani, az abban foglaltakat továbbra is fenntartom” – idézte Kovács Attila, a Pécsi Törvényszék bírója.

A két férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, míg a harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt állították bíróság elé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »