Felszedték a városvédő futáskor termelődött szemetet

A szervezők nem készültek fel az erős szélre, ezért kerültek műanyagpoharak a vízbe. Összeszedték.

1400-an reagáltak, közel 1800-an osztották meg azt a képet, amelyet Molnár Rita posztolt Facebookra a hétvégi Vivicittá Városvédő Futásról. A fotón az látszik, hogy az egyik frissítőállomáson, ahol a futók ihattak, befújta a szél a műanyagpoharakat a Dunába.

A felháborodóknak azonban „csalódniuk” kellett: a szervező BSI ugyanis a Futanet.hu-n közölte: összetakarították a poharakat, így már nincs szennyeződés a Dunán. Összesen három állomás volt a Duna közelében, tanultak az esetből és menet közben máshogy adták a frissítőket, mint kezdésnél.

Mindent összeszedtek

„A Facebookon terjedő fotó akkor készült, amikor még javában zajlott a verseny, ám a szokásostól eltérően a frissítőállomásokon dolgozók közül néhányan már ekkor megkezdték az eldobott műanyag poharak begyűjtését. Az utolsó futó elhaladtával pedig a természetesen mind az úttestről, mind pedig a vízpartról – ahonnan csak lehetséges volt – felszedték a szemetet” – írták.

Másnap, azaz hétfőn az elsodródott poharak után keresőcsapatokat küldtek, a két hajó végigjárta a pesti és a budai partszakaszt és összeszedték a maradék szemetet. „Sőt, délben további két kolléga egy bérelt motorcsónakba szállt, és a vízről is összeszedik azon poharakat, amelyek a partról nem voltak elérhetők” – közölték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »