Felszámolták a kalyibákat a magyar határon

A rendőrök rozoga, siralmas állapotokat idéző sátrai eltűntek a magyar határról, helyüket azonban nem új, immáron a szolgálatot segítő megoldás vette át, hanem a semmi – írja a Blikk.

A lap korábban arról számolt be, hogy a csaknem 180 kilométeres déli határszakasz mentén nem ritkák az olyan ütött-kopott tákolmányok, amelyeket az ott szolgálók húznak fel saját maguknak amiatt, hogy egy fokkal elfogadhatóbb körülmények között töltsék a nemritkán 16–20 órás szolgálatokat. Ezek tűntek el, miután a Blikk beszámolt a rettenetes állapotokról. Erről a lap munkatársai személyesen meggyőződni már nem tudtak, mert a kérdéses helyszínre arra hivatkozva nem engedték be őket, hogy az műveleti terület. Információik egy katonától származnak.

Az üggyel kapcsolatban portálunk is megkereste a rendőrséget, de a lapértesülést nem kívánták kommentálni. Egyedül azt közölték, hogy a magyar–szerb határszakaszon manőverutat, világítási rendszert, továbbá több esőbeállót is kiépítettek. Elmondták azt is, hogy az érintett határszakaszon szolgálatot teljesítő biztosoktól panasz nem érkezett a rendőrséghez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »