Felségjelek nélkül repült az izraeli hadsereg szállítógépe Isztambulba – "biztonsági súrlódástól" tartottak

Felségjelek nélkül repült az izraeli hadsereg szállítógépe Isztambulba – "biztonsági súrlódástól" tartottak

Az izraeli hadsereg egyik szállítórepülőgépe szombaton, néhány órával az isztambuli öngyilkos merénylet után megérkezett a robbantás folyamán életét vesztett három izraeli holtteste és a sebesültek, illetve a hozzátartozóik hazaszállítására. Csakhogy a szabályos nemzetközi légi közlekedés terén szokatlan módon az izraeli hadseregben Sámson névre átkeresztelt Hercules szállítórepülő felségjelek nélkül érkezett meg a török nagyváros egyik repülőterére – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Az Isztambulban az Isztiklál (Függetlenség) utcában elkövetett szombati öngyilkos merényletnek összesen öt halálos áldozata van: három izraeli és egy iráni turista, illetve maga a merénylő. Binjámin Netanjáhu miniszterelnök utasítására az izraeli légierő Sámson nevű szállítórepülője néhány órával később már landolt is Isztambulban, és hazaszállította a három izraeli holttestét, a sebesülteket és a velük utazó hozzátartozókat. A Válláh!Hádásot izraeli hírportál újságírója azonban észrevette, hogy az Izraelbe visszatért szállítórepülőgépen egyáltalán nem voltak felségjelek.

A hírportál kérdésére az izraeli hadsereg szóvivője elmondta: a repülőről azért tüntették el az izraeli légierő- és a repülőegység felségjelét, címerét, nehogy fölösleges „biztonsági súrlódásra” kerüljön sor az isztambuli le- és felszállás idején. Egyébként az orvosi, valamint a halálos áldozatok hazaszállítását elvégző kegyeleti küldöttség parancsnoka Jáír Bárákát, az izraeli hadsereg hátországi parancsnokának ezredese volt.

A 662-es farokszámot viselő Hercules C-130J-30-as, négymotoros, a Lockheed Martin amerikai cég által gyártott szállítórepülőt az izraeli légierőben rendszeresítve átkeresztelték Sámsonra, a légi támaszpontja pedig Nevátim településen van. Ha megnézzük ennek a 662-es farokszámú Herculesnek a korábban, illetve a szombaton, az Isztambulból történt visszatérésekor készült fényképét, felfedezhetjük, hogy a hazatérő gép 662-es farokszáma fölül eltűnt az izraeli légierő 103-as, úgynevezett „elefánt repülőegységének” a címere, illetve az oldaláról az izraeli légierő sötétkék, tömött Dávid-csillagot is magában foglaló felségjele.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »