Felrobbantotta magát a zsúfolt városközpontban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön, többen meghaltak és megsebesültek – jelentette a szíriai állami televízió és a libanoni Hezbollah síita milíciához közel álló Al-Manar tévécsatorna.

Az Al-Ikbaríja televízió szintén terrortámadásként írta le a robbanást, amely a latakiai belvárosban egy mecset közelében történt, amikor a hívek a délutáni ima végeztével elhagyták a helyet. A SANA szíriai állami hírügynökség úgy tudja, motorbiciklis hozta működésbe a járművére erősített robbanószerkezetet. A halálos áldozatok pontos számát nem tudni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szíriai szervezet három halottról számolt be.

Előző héten legalább 153 ember meghalt, és nagyon sokan megsebesültek a szíriai konfliktusban eddig viszonylag érintetlen, északnyugati Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban elkövetett robbantásos merényletekben. Tartúsz és Latakia a szíriai konfliktus kezdetei óta a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők bástyájának számít.

A véres polgárháború kirobbanása óta több mint 270 ezren vesztették életüket, és több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A február végén kialkudott szíriai fegyvernyugvást hetek óta folyamatosan megsértik, a Genfben folytatott béketárgyalások legutóbbi fordulója pedig zátonyra futott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »