Félreérthető volt egyesek szerint a matekfeladat

Félreérthető volt egyesek szerint a matekfeladat

Több pedagógus, diák és szülő is félreérthetőnek tartja az egyik feladatot, amelyet szerdán a nyolcadikos diákoknak kellett megoldaniuk az országos képességfelmérő matematikapróbáján.

0kepvizs_b

A Mediafax hírügynökség az egyik bukaresti iskola tanulóit szólaltatta meg, akik a 6. feladatot kifogásolták, szerintük ugyanis a szöveg nem fogalmazott egyértelműen, ezért más–más eredményre jutottak. A feladatban egy diagramm szerepelt, amelyen egy tanintézet diákjai által egy matematikafelmérőn szerzett osztályzatokat tüntettek fel, a nyolcadikosoknak pedig azt kellett megadniuk, hogy hány tanuló kapott 5-öst.

„A feladat nem fogalmaz világosan, nem pontosítja a függőleges és a vízszintes tengely mentén a diákok számát, illetve jegyeit. Vizsgahelyzetben nem várható el a tanulóktól, hogy felnőttként gondolkozzanak” – fogalmazott a bukaresti tanintézet pedagógusa. A tanár úgy véli: minden bizonnyal több ezren fognak óvást benyújtani, szerinte pedig a központi vizsgabizottság végül maximális pontszámot engedélyez függetlenül attól, hogy ki hogyan értelmezte az ábrát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »