Félő, hogy a magyar vidék ki fog ürülni! (videóval)

Volt már ilyen helyzet 1960 környékén, amikor a vidéket behajtották a termelőszövetkezetekbe, de akkor volt menekülési útvonal. Felfalta a feleslegessé váló munkaerőt a főváros és a vidéki városok. Ez a helyzet most nem áll fenn, mert a városokban sincs igazi lehetőség! A privatizáció letarolta az országot…

Azzal, hogy a magyar termőföld oligarchák, narancsbárók kezébe kerül, véget ér a remény arra, hogy egyszer Kertmagyarország lesz, mert ha az valósulna meg, akkor 30 millió embert lenne képes eltartani a magyar föld, és szükség lenne a munkáskezekre! Így meg néhány amúgy is elég gazdag és nem is túl népes család kezébe kerül a föld. A magyar kisember, az egykori kisgazda mehet közmunkásnak a báró úr földjére. A legelők, a nemzeti parkok is a kezükbe kerülnek, és a kisemberek kisemmizése akadálytalanul folytatódik. Aki jószággal foglalkozna, nem jut takarmányt termő földhöz, legelőhöz.

A Fidesz nem helyzete alkotmányos védelem alá a termőföldet (azé az ország, akié a föld), a vízbázist (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítást (az egészségünket) és a nyugdíjat (az idős korunkat). Nekik csak az egykulcsos adó volt nagyon fontos, amellyel lehetővé vált, hogy a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek ne, vagy csak alig fizessenek adót! Az adófizetési kötelezettség rá lett tolva a magyar társadalomra például a világ legmagasabb áfájával! Arról is szólhatna egy-két nóta, hogy mekkora teher rakódik rá a munkabérre nálunk! A minimálbér az adóteher miatt nettó 73 ezer forint körül van. Egyre többet fordít a kormány az élelmiszer-ipar visszaállítása helyett közmunkára. Ami 51 ezer forintot jelent havonta… Az állami tulajdonú általában veszteséges cégek vezérei és a szintén állami tulajdonú bankok vezetői havi ötmilliót, a hatalom és egyre népesebb holdudvara éves átlagban havi kétmilliót vág zsebre. A hatalom emberileg is, jövedelmileg is jócskán elszakadt a társadalomtól.

Ilyen népes és ekkora jövedelmű hatalmat képtelen az egyre szegényedő társadalom eltartani! Főleg úgy, hogy a megélhetést biztosító munkahelyek hiánya miatt egyre több fiatal elhagyja az országot. Már egyetemre is külföldre mennek, mert az itthoni költségeit képtelenség kifizetni. A diákhitelt akár 55 éves koráig is fizetheti, ha mégis itthoni egyetem diákja lesz. Egyre többen elgondolkodnak már azon, hogy hiába választottak nemzeti kormányt, nem jutnak előbbre, nem előrébb lépnek egyet, mint ahogy a kormány mondja, hanem hátra!

Az ország három részre szakadt: Kelet-Magyarország nagyon szegényedik, Nyugat-Magyarország kevésbé, de szegényedik, és ott van Budapest, ahol a jövedelem a vidéki jövedelmek sokszorosa, és a bevásárlási lehetőség is jóval kedvezőbb. Budapesten él a giga jövedelmű hatalom nagy része és a bankárok elég népes csapata, ami tovább szépíti a főváros jövőjét.

A magyar mezőgazdaság a rendszerváltozásnak nevezett valami előtt a világ élvonalába tartozott, napjainkban jó, ha a 90. helyen állunk. Ez nem az átkos visszasírása, hanem tény. A falvak nem lesznek képesek a fiatalokat megtartani, az idősek pedig ki lesznek végképp szolgáltatva az öregezésnek.

– Idén az európai átlag 38,4 százalékából gazdálkodhatnak a magyarok a tavalyi 37,7 százalék után, ezzel 42 európai ország közül Magyarország harmadik éve a 31. helyen áll – derül ki a GfK Vásárlóerő tanulmányának adataiból. A piackutató keddi összefoglalója szerint az egy főre jutó nemzeti vásárlóerő a tavalyi 4949 eurót meghaladva idén 5239 euró. Egy európai lakos ugyanakkor egy évben átlagosan 13 636 euró elméletileg elkölthető jövedelemből él, ez 4,2 százalékkal több az egy évvel ezelőtti 13 112 eurónál. A vásárlóerő az adózás után egy főre jutó, rendelkezésre álló, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti – írta 2015. novemberében a civishír.hu.

A termőföld utáni uniós támogatás akkor is jár, ha a föld megművelve. A 70 ezer forint/hektár/év támogatási pénz teheti most nagyon vonzóvá az oligarchák számára a földvásárlást. A következő uniós költségvetési időszak azonban könnyen lehet, hogy véget vet ennek a támogatási rendszernek. Akkor majd szabadulni akarnak a földtől, és eladják külföldieknek? Mert sajnos a magyar nép egyszerű gyermekeinek pénze nem lesz…

A szavak és a tettek a Fidesznél és Orbán Viktornál nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! Íme itt van rá a bizonyíték…

Békéscsaba, 2016. június 20.

Anton

Emlékeztető: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Mellár Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »