Felmondások a TV2-nél: még buszt vezetni is jobb, mint Vajna tévéjénél hazudni reggel, délben meg este

Felmondások a TV2-nél: még buszt vezetni is jobb, mint Vajna tévéjénél hazudni reggel, délben meg este

Hétre ugrott a Tényektől rövid időn belül távozók száma – írja a 24.hu. Forrásaik szerint kezd tarthatatlanná válni a helyzet a szerkesztőségben, ahol többeknek Tóth Tamás Antalnak, a műsor helyettes vezetőjének stílusával, másoknak az alacsony bérekkel és a létszámhiány miatt megnövekedett munkamennyiséggel van bajuk, és azzal, hogy szakmailag vállalhatatlan anyagokhoz kellene a hangjukat adniuk. Kökény-Szalai Vivien hírigazgató szerint viszont minden rendben van.

Kedden felmondott Tuka Nikoletta, a TV2 Tények című műsorának társ-, illetve felelős szerkesztője, a hírműsor egyik kulcsfigurája. Rajta kívül egy régebb óta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok búcsúzott a műsortól. Az említett három emberen kívül szintén elmegy Pataki Nóra, a Tények online szerkesztője, valamint a Tények három riportere, Ács Krisztián, Kolontár Krisztián és Sándor Bendegúz.

A 24.hu megpróbálta felhívni őket, hogy a távozásukról érdeklődjenek. Kolontár Krisztián azt mondta, nem nyilatkozhat, ugyanakkor nem cáfolta, hogy felmondott. Pataki Nóra sem nyilatkozott, de a lap TV2-s berkekből úgy értesült, Patakinak Tóth Tamás Antallal, a Tények élére év elején kinevezett helyettes vezetővel volt konfliktusa. Nem ő az egyedüli egyébként, akinek Tóth Tamás Antallal gondja akadt az elmúlt időszakban.

Riporterből buszvezető

Ács Krisztiánt külföldön érték utol. Bár nyilatkozni ő sem akart, annyit elmondott, hogy már vissza is tért a buszos szakmába, amelyben korábban dolgozott, és nagyon sajnálja, hogy így alakult, mert hosszú távon a TV2-nél tervezte pályafutását. Úgy képzelte, idővel fel is költözik Budapestre. Neki Tóth Tamás Antallal nem volt problémája, és szeretett ott dolgozni.

– Most buszt vezetek, akárcsak régen, amikor a tűzoltás mellett ezzel foglalkoztam. Úgy érzem, most több időm jut a családomra – mondta. Arról viszont nem akart nyilvánosan beszélni, miért mondott fel a csatornánál.

Hírdetés

A másik távozó Tények-riporterről, Kolontár Krisztiánról úgy tudják, egyelőre nincs is hová mennie. Az ő távozását az válthatta ki, hogy a Tények helyettes vezetője egyre több (napi minimum 2, de bizonyos emberek esetében akár 4) anyag elkészítését várja el a munkatársaktól, holott egy Tények-riport elkészítése (szervezés, forgatás, szövegírás, vágás stb.) hosszadalmas munka, ráadásul Tóth diktatórikus vezetési stílusa és a munkatársakkal való, többek szerint megalázó beszédmódja sokaknál meghaladja azt a szintet, amit hosszú távon is el lehet viselni. Ráadásul a hangulat sem optimális, és Tóth utasítására időnként olyan anyagok elkészítését is be kell vállalni, ami nem mindenkinek fér bele morálisan. Több egykori, neve elhallgatását kérő volt TV2-s munkatárs azt mondta, hogy Tóth kinevezése óta szakmailag és emberileg is vállalhatatlanná vált a Tények.

– Embertelenül bánt velünk, lekicsinylő, fenyegető stílusa egészen elképesztő volt – mondta egyikük. Az illető azt is megemlítette, hogy már azok az emberek is elkezdtek lelépni, akik a TV2 legutóbbi tulajdonosváltását követő távozási hullám után megüresedett helyekre érkeztek.

"Kápós hangulat"

Volt, aki azt mondta, kezdetben jó volt a szerkesztőségben dolgozni, ott eleinte csapatmunka folyt, amikor viszont Tóth érkezése után eljött a csatornától, már kifejezetten "kápós hangulat" uralkodott. Megjegyezte: Tóth úgy érzi, szinte bármit megtehet, mert úgy véli, erős hátszele van "fentről".

Volt olyan riporternő, akit egészen alpári, agresszív bunkó stílusban küldött el a francba egy parlamenti forgatás után, holott kiváló politikai riporter volt az illető, és mindössze annyi volt a bűne, hogy nem a Kövér László házelnök által kijelölt folyosón kért az egyik politikustól interjút a Parlamentben.

A héten távozó Tuka Nikoletta volt felelős, illetve társszerkesztőről is úgy beszéltek a lap forrásai, hogy az egyik legjobb szerkesztő volt, "baromi lelkes és megbízható", de egyszerűen "nem bírta tovább Tóth Tamás Antal lekicsinylő, fenyegető stílusát". Tuka Nikoletta távozásával a Tények az egyik stabil tartópillérét vesztette el, mivel Tuka szinte mindent csinált, ha kellett, hangot mondott fel, demóanyagoknál segített, máskor a vidéki stábokat hívogatta az adás biztonsága érdekében.

A TV2 már tavaly sem állt a helyzet magaslatán:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »