Félmilliárdért őrizteti a kormány a bezárt "menekült"táborokat egy ködös hátterű magáncéggel

Félmilliárdért őrizteti a kormány a bezárt "menekült"táborokat egy ködös hátterű magáncéggel

Több olyan "menekült"tábor őrzésére is keretszerződést kötött júliusban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, amelyeket már korábban bezártak – derül ki a lapunk által megismert adatokból. A nyertes cég nettó 2 ezer forintos óradíjért látja el a szolgáltatást, de azt nem tudni, hogy a táborokat őrző biztonságiak mennyit kapnak – írja a Magyar Nemzet.

A tavaly decemberben bezárt debreceni, az idén tavasszal ideiglenesen bezárt nagyfai, továbbá az idei év végével a működését beszüntető bicskei menekülttábor őrzésére is szerződést kötött július végén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH). A BÁH „élőerős őrzés-védelmi és portaszolgálati tevékenység ellátásáról” szóló tenderét a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt. nyerte el mintegy 482 millió forintért. Az ominózus 482 milliós keretszerződés a Bicskén, Vámosszabadiban, Debrecenben és Nagyfán található létesítmények őrzés-védelméről szólt. Ami azért érdekes, mert a debreceni menekülttábort már tavaly december közepén bezárták.

Éppen a fantomalvállalkozós cég nyert a tucat pályázóból

Érdekesség, hogy a négy helyszínen összesen mintegy ezer fő befogadására alkalmas táborok őrzés-védelmét 11 másik pályázó cég elől vitte el a Bizalom Zrt., amiről korábban az Átlátszó internetes portál azt írta, hogy a cég működésével kapcsolatban kritikák fogalmazódtak meg, „főleg a gyakran cserélődő, fantomizálódó alvállalkozók miatt”.

A kiírás szerint a befogadóállomások folyamatos élőerős őrzés-védelmét és a portaszolgálatot napi 24 órában, 12 órás váltásokkal, 12/36 órás szolgálati beosztással kell ellátni. Az elvárt szolgáltatást ennél konkrétabban nem határozták meg. Az eredményhirdetésről szóló tájékoztató tartalmazza azt is, hogy a Bizalom Zrt. a nagyfai objektum őrzés-védelmét alvállalkozó igénybevételével oldja meg. A július végén kötött szerződés ügyében a megkereste tegnap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt is, de lapzártáig nem kaptak választ.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »