Félmilliárddal drágább lesz az új táncszínház

A korábbi csaknem 2,7 milliárd forinton felül további 500 millió forintot biztosít a kabinet a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására – derül ki a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározatból.

Mint a határozat fogalmaz, a kormány egyetért azzal, hogy a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítása érdekében – a korábban meghatározott forráson felül – további 500 millió forint biztosítása szükséges, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy július 1-jéig gondoskodjon a többletforrás biztosításáról az idei költségvetésben a Miniszterelnökség fejezete javára.

A Nemzeti Táncszínház új játszóhelyéhez szükséges forrás biztosításáról szóló korábbi, 2014-es kormányrendelettel 2669 millió forintot rendeltek a célra. Mint Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára egy május végi sajtóbeszélgetésen elmondta, a Nemzeti Táncszínház új otthonának kialakítására a Miniszterelnökség megemelt költségkerettel új pályázat kiírását tervezi, az előadó-művészeti intézmény így várhatóan 2017 nyarán költözhet a Millenáris parkba – írta az MTI.

2014-ben derült ki, hogy a táncszínház kiköltözik a budavári Karmelita kolostorból, miután azt a Miniszterelnökség foglalja el. Januárban Ertl Péter igazgató beszélt lapunknak a költözésről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »