Felmentették Bielek Pétert

Felmentették Bielek Pétert

Jogerősen felmentették a közterület-fenntartó vezérigazgatóját a hűtlen kezelés vádja alól. Bielek Péter a Demszky-korszakban vezette a céget, és egy túlárazott beruházás miatt állt a bíróság előtt. A Fővárosi Ítélőtábla nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában mentette fel.

„Van egy 70 millió forint körüli összeg, amiről számlákkal, vagy kiadási számlákkal nem rendelkeznek. Ez felvetheti ennek a lehetőségét, hogy ez a 70 millió forinttal kapcsolatosan esetlegesen történhettek túlárazások, ez azonban jelen ügyben nem nyert bizonyítást, és eszerint helyes álláspontunk szerint, a bizonyítás hiányában történt felmentés” – mondta Nehrer Péter, a Fővárosi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az ítélőtábla tehát nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában mentette fel a vádlottakat.

„Az elsőfokú bíróság felmentette Bielek Pétert, és az ügyészség fellebbezett. Az ügyészség indítványt tett az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére. Azzal nem értett egyet a másodfokú bíróság. A másodfokú bíróság az elsőfokú bírósággal értett egyet, amely Bielek Pétert és társait felmentette” – így Papp Gábor, Bielek Péter védője.

A negyedrendű vádlott a bűnügyi őrizetben eltöltött idő miatt kártalanítási igényt terjeszthet elő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »