Felmentették a Fidesz székházát megdobáló tüntetőket

Felmentették a Fidesz székházát megdobáló tüntetőket

Első fokon felmentettek három vádlottat azok közül, akik 2014-ben a netadó elleni tüntetésen üveggel dobálták meg a Fidesz-székházat. Az ügyész fellebbezett.

Hat ember ellen indult eljárás a Fidesz székházának 2014 október 26-ai megdobálása miatt. A tüntetők a netadó ellen demonstráltak. A hat vádlott közül időközben egy meghalt, kettőt – az első- és a másodrendű vádlottat – korábban elmarasztalták.

A további három vádlottat tegnap felmentették – újságolta el Magyar Gábor ügyvéd, aki két személy képviseletét látta el.

Magyar elmondta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság bizonyítottság hiányában mentette fel a vádlottakat. Az ítélet nem jogerős.

2014-ben több tízezren gyűltek össze a József nádor téren szervezett demonstráción, ahol a tüntetők az internetadó bevezetése elleni tiltakozás miatt vonultak utcára. A tüntetés során számítógép-hulladékkal és üveggel dobálóztak a demonstrálók.

„Azt rótták a terhükre, hogy az egyik személy átadott a másiknak egy kis szeszesitalos üveget, és azt a tömegből rádobták a pártszékházra. Nem törtek be ablakot, nem rongáltak meg semmit, nem találtak el senkit. A felderítés úgy történt, hogy voltak civil ruhás rendőrök a tömegben, akik megpróbálták beazonosítani, hogy ki követ el jogellenes cselekményt, és szóltak a kollégáiknak, akik pedig elfogták a dobálózó demonstrálókat” – magyarázta az ügyvéd.

Az ügyész fellebbezett.

(ATV)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »