Felmentette a bíróság Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestert

Bűncselekmény hiányában felmentette a közokirat-hamisítás bűntett vádja alól Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestert csütörtökön a Püspökladányi Járásbíróság, elévülés miatt pedig megszüntette a jogosulatlan címhasználat miatti szabálysértési eljárást – közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az ítélethirdetés után.

Magyar Menedék - Sitchin

Tatár Tímea emlékeztetett: a Debreceni Járási Ügyészség eredeti vádirata szerint Orosz Mihály Zoltán 2012. augusztus 30-án a Debreceni Járási Hivatal okmányirodájában új okmányt igényelt. Bemutatott egy latin nyelvű oklevelet, amellyel doktori címét igazolta.

Az okirat alapján a vádlott neve elé a személy és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a Dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

Az ügyészség vádirata szerint az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, amiről a vádlottnak tudomása volt. A vádat azonban az ügyész perbeszédében módosította. Lőrincz Andrea ügyész szerint nem bűncselekmény, legfeljebb szabálysértés történt, így az ügyészség a vádlott felmentését indítványozta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »