Felmelegedés és világvége

Felmelegedés és világvége

Az időjárás jelentéseket nézegetve elég konkrét következtetéseket lehet vonhatunk le a jövőre nézve, például a migrációval kapcsolatban.

Az arab világ a végnapjait éli, a Közel-Kelet nem véletlenül hasonlít egyre inkább Mordorra, a középhőmérséklet a Végzet Hegyének mikroklímáját idézi. A kuvaiti Mitribah-ban, illetve az iraki Baszrában 53 fokokat mérnek újabban. Nincs tehát min csodálkozni, ilyen melegben mindenki megőrülne, mi is, pedig jámborabb népek vagyunk, mint a sivatagi rablók.

Azon se csodálkoznánk, ha azt hallanánk a hírekben, hogy egy alacsony, szőrös lábú kis figurát kergetnek épp a sivatagban tevés szabadcsapatok, mert megpróbált az egyik házba bedobni egy aranygyűrűt, de mivel nem Mohamedben, hanem egy kalapos öregúrban hisz, ezért meg kell halnia. Vagy fizetnie.

De vissza az időjáráshoz. Az iráni Bandar-e Mahshahrban tavaly ennél csak kicsit volt jobb a helyzet, mindössze 46 fokot mértek tartósan a tavalyi nyár közepe felé. Ez nagyjából egybeesik a múlt évi nagy migránshullámmal, vagyis simán elképzelhető, hogy a terroristák nem saját maguk elől menekültek Európába, csupán tele lett a tökük a porral, az izzadsággal, ezért úgy gondolták, hogy egy növényekben gazdag, buja, árnyas kontinens nekik jobban megfelel kényes ízlésüknek, ahol ráadásul még a nők is jobbak. Pláne a kisfiúk az uszodában.

A ligetvédők és hasonló felkészült ideológusok szerint ez mindenképpen Orbán Viktor hibája, ezért kötelességünk beengedni a nyomorultakat, hiszen azért van ilyen meleg az óhazájukban, mert a FIDESZ munkagépei túl sok üvegházhatású gázt bocsátanak ki a Liget kivágott fái mellett és emiatt borult fel teljesen a bolygó ökoszisztémája.

Hírdetés

Persze ők elfeledkeznek arról, hogy a népvándorláshoz nem jog kell, hanem erő. Ez esetben mondjuk jogról se beszélhetünk, csak indokról.

A Washington Post összefoglalója szerint keleten az elkövetkezendő években még extrémebb hőmérséklet várható, a jóslat pedig az, hogy 2090-re teljesen lakhatatlan lesz a környék. Ugyanez igaz az Indiai szubkontinens jelentős részére és Afrikára. Meleg van, nincs víz, sokan vannak. Illetve most vannak sokan, addigra kurva sokan lesznek, annyian, hogy egymás fejére kellene már állniuk. Hogy ez miért nem zavarja őket, az megint egy érdekes kérdés.

De új hazát kell keresniük, mert életük függ tőle. Legyen akármilyen kerítés, nem fognak leállni, ahogy egy égő házba se lehet visszaparancsolni a lakókat. Ha nagyon cinikusan szeretnénk fogalmazni, akkor a vahabita őrületnek pont az fog véget vetni, ami felemelte őket. A sivatag alatt talált olaj.

És ezen az apró kis problémán nem segít sem az Imagine, sem a szép szavak, sem az aggódó tekintet alatt elmorzsolt konferencia-pogácsa, hacsak nem akarunk egy olyan Európában élni, mint az Ember Gyermekében. Vagy Szibériában, miután nagyvonalúan átengedtük nekik az „öreg kontinenst”. Egyéb lehetőség hirtelen nem jut eszünkbe.

www.tutiblog.com


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »