Fellebbezés a Kulcsár- és a moszkvai ingatlanügyben

Elkészült a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezése a K&H brókerperben, valamint a moszkvai kereskedelmi kirendeltség (Kerki) eladása miatt indult büntetőügyben – írja a Magyar Hírlap.

Csiha Gábor, főügyészség szóvivője hozzátette: az indítványokat még nem küldték el a Fővárosi Ítélőtáblára, mert kiemelt ügyekben az ügyészség belső ügyrendje szerint a végső szót a Legfőbb Ügyészségnek kell kimondania. Az indítványok már a legfőbb ügyész asztalán vannak – tette hozzá.

A lap felidézi, a K&H brókerper megismételt eljárásában januárban hozott elsőfokú, két vádlott kivételével marasztaló ítéletet a Fővárosi Törvényszék, ebben a perben a vádhatóság részben a bűnösség megállapítása, részben súlyosbításért jelentett be korábban fellebbezést.

A moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladása kapcsán lefolytatott eljárásban a vádlottakat, köztük Székely Árpád volt nagykövetet, Horváthné Fekszi Márta egykori MSZP-s államtitkárt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját bűncselekmény hiányában mentette fel a Budakörnyéki Törvényszék.

Ebben az ügyben a vádhatóság eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezést kér – közölte a lappal Csiha Gábor.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »