Fellázadnak a kiskirályok? Simonka emberei nyomás alá helyeznék Orbán Viktort!

Fellázadnak a kiskirályok? Simonka emberei nyomás alá helyeznék Orbán Viktort!

A lapunkhoz eljutott belső információkból úgy tudjuk, hogy nagyon komoly vihart kavart a Fideszen belül a békéscsabai szervezet magánakciója: ugyanis önhatalmúlag szavazták meg az országgyűlési képviselőjelöltjüket, Herczeg Tamást, és a nyilvánosság előtt kész helyzet elé állították ezzel Felcsútot és/vagy a Lendvay utcát.

Az pedig csak a hab a tortán, hogy erre semmilyen felhatalmazásuk nem volt, de még az alapszabályukkal is ellentétes, hiszen a jelölt állításnak megvan a maga menete.

De melyik fideszes mer nyomást gyakorolni Orbán Viktorra?! (Azt azért érdemes hangsúlyozni, az egyéni jelöltek kiválasztása az ő privilégiuma).

Hírdetés

A körzetben három fideszes érdekcsoport küzd egymás ellen. Az egyik a jelenlegi országgyűlési képviselő, Vantara Gyula, aki már 2010 óta ott ül a parlamentben, de a városban még mindig kívülállóként tekintenek rá a párttársai. Megjelent Erdős Norbert is, aki egyébként a Fidesz európai parlamenti képviselője, valamint harcban áll még a békéscsabai szervezet, amelynek elnöke Hanó Miklós alpolgármester, és amely társaságot nem más, mint Simonka György támogat.

A több aggályos ügybe is belekeveredő, ennek ellenére magának további politikai pályát vizionáló Simonka Békés megyében komoly befolyással bír, viszont nem biztos, hogy a hatalma kiterjed a vihar sarok határán túlra is.

Több fideszes forrás is megerősítette, hogy Békéscsabán „fejek fognak hullani”, ugyanis Orbán Viktornak egyáltalán nem tetszett ez a magánakció, és a helyi NER-kiskirályok elrettentése végett példát fog statuálni a szétesőben lévő választókerületben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »