Feljelentést tettek Orbán Ráhel bahreini útja miatt

Szigetvári Viktor szerint befolyással való üzérkedés gyanúját veti fel a kiruccanás.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint azt már tudjuk, hogy Orbán Viktor Magyarország leggazdagabb embere, rejtett vagyonát strómanok kezelik, de most már azt is látjuk, milyen, amikor a családot küldi tárgyalni a saját érdekében. Az Együtt elnöke felszólítja a Miniszterelnökséget és a Külügyminisztériumot, hogy adjon magyarázatot Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini tárgyalására, valamint befolyással való üzérkedés gyanúja miatt feljelentést tesz – olvasható az Együtt szerkesztőségünknek megküldött közleményben.

Zavaros

Az iromány felidézi a tegnapi hírt, melyről portálunk is beszámolt, miszerint egy zavaros anyag került fel a bahreini olaj- és gázügyi hatóság honlapjára.

Szigetvári Viktor elfogadhatatlanak tartja, hogy bár Tiborcz Istvánnak és Orbán Ráhelnek nincs hivatalos állami tisztsége Magyarországon, ők mégis minden jel szerint a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről tárgyalhatnak Bahreinben. Rengeteg kérdés adódik: hogy lehetséges, hogy a magyar miniszterelnök lánya és veje egyáltalán Bahreinben tárgyal? Milyen olaj- és gázügyeik vannak nekik ott? És a magyar állam olaj- és gázügyeihez mi közük van nekik? Más országokba is járnak tárgyalni? Ott milyen ügyekben képviselik a magyar nemzeti érdek helyett a saját érdeküket? Vagy Orbán Viktor azt hiszi, bármit megtehet, őt már nem kötelezi semmilyen törvény?

„2015. szeptember 17-e és 20-a között Bahreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.”

 

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja Orbán Ráhel ez ügyben kiadott közleményét. Nem elég, hogy kioktató és pökhendi, de még az eredeti hírt megjelentető bahreinieket is lehazugozta.

Szigetvári Viktor felszólítja a Miniszterelnökséget és a Külügyminisztériumot, hogy adjon magyarázatot Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini tárgyalására. Mivel az ügy felveti a befolyással való üzérkedés gyanúját, ezért Szigetvári Viktor ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Továbbá az Együtt írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: Orbán Viktor két családtagjának mi köze van a magyar állam olaj- és gázügyeihez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »