Feljelentést tesznek az igazmondók a jegybanktörvény miatt

Feljelentést tesznek az igazmondók a jegybanktörvény miatt

Hűtlen kezelés és sikkasztás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen az Igazmondó Alapítvány.

A korrupció ellen küzdő szervezet szerint a Magyar Nemzeti Bankot senki sem hatalmazta fel arra, hogy közvagyont magánkézbe adjon. Az Országgyűlés a héten sürgősséggel fogadta el a jegybanki alapítványok gazdálkodásának titkosításáról szóló törvénymódosítást. A jogszabályt ugyanakkor péntekig még nem írta alá a házelnök, így még nem került a köztársasági elnök asztalára.

„Ha a kormány által legutóbb elfogadott, lopásokat titkosító törvény érvelése igaz, akkor az alapítványoknak juttatott pénz elveszíti közvagyon jellegét, éppen ezért több százmilliárdot tudnak kivonni a közvagyonból. Ezért az Igazmondó Alapítvány feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Fidesz által nemrégiben elfogadott törvényre hivatkozva, ugyanis a Magyar Nemzeti Banknak nincsen felhatalmazása arra, hogy közvagyont ellenérték nélkül magánkézbe adjon” – nyilatkozta Kövesdi Veronika, az Igazmondó Alapítvány szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »