Felismerte az apja az Iszlám Állam brit gyerekhóhérát

Jelentkezett a kék szemű, fehér bőrű, kurd foglyokat kivégző dzsihadista gyermek édesapja, aki az Iszlám Állam legújabb propagandavideóján ismert rá saját gyermekére. A 13 éves JoJót édesanyja, a dzsihadista „fehér özvegy” hurcolta magával Szíriába még 2013-ban.

Az Iszlám Állam szombaton tette közzé azt a hátborzongató felvételt, melyen gyermekek végeznek ki kurd foglyokat Szíriában. A rabokat fejbelövő brit kisfiúra hétfőn ismert rá saját apja, aki Nagy-Britanniában él, és azóta nem látta a gyermeket, hogy „fehér özvegyként” elhíresült édesanyja kivitte magával a terrorszervezet kalifátusába 2013-ban.

Az Independent brit portál MTI által idézett cikkéből kiderül, hogy a neve elhallgatását kérő férfi szerint a gyerek az ő fia, 13 éves, Joe Jonesnak hívják, édesanyja pedig nem más, mint a világ egyik legkeresettebb terroristája, Sally Jones. A gyermek szülei 2004-ben, születése után különváltak. Sally nem sokkal ezután áttért az iszlám vallásra, és hozzáment feleségül egy dzsihadistához. A pár 2013-ban Szíriába utazott JoJóval együtt, aki ekkor még csak 10 éves volt. Sally férje egy 2015-ös dróntámadás során életét vesztette, a nő így kapta becenevét is: az iszlám özvegy.

Sally Jones Hussaint dzsihadista férjével együtt több angliai terrortámadás kitervelésével is megvádolták már. Junaid Hussain az Iszlám Állam médiavezetőjeként dolgozott a terrorszervezet kalifátusban, de egy tavalyi légicsapásban életét vesztette. Özvegye azóta két ember helyett gyűlölködik és agitál. „Csak egy aranyos, átlagos kisfiú volt. Mindig bogarakat hajkurászott, sokat volt a parkban. Szándékosan nem olvastam, mi történik vele. Nagyon nehéz volt így élni. Undorító, hogy ilyen agymosáson kellett keresztülmennie” – mesélt a fiáról a Daily Mail című újságnak az apa.

A hátborzongató szombati felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat. Egyikük már akkor kitűnt világító kék szemével. Ő volt JoJo, Sally gyermeke. A videón nem árulják el a kisfiú valódi nevét, mivel a terrorszervezet agymosásához az is hozzátartozik, hogy mindenkit csak az iszlám nevén szólítanak. Miután azt írtak a feje felé, hogy Abu Abdullah al-Britani, egyértelművé vált, hogy a kisfiú brit.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »