Felhőszakadás, jégeső – Brutális viharok űzik el a nyarat

Senkit ne tévesszen meg a ma is folytatódó, sőt, fokozódó nyárias idő, késő délután és este ugyanis nem lesz fontosabb eszköz az esernyőnél, esőkabátnál, pulóvernél. Közelít ugyanis egy brutális hidegfront, zivatarokat, felhőszakadást, viharos szelet és lehűlést hoz helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Késő délután még a nyugati országrészben teszi próbára a tűrőképességünket, éjjelre az ország közepéig ér, hajnalban pedig keletig hatol.

A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok. A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

blikk

Rettenetes nap elé néznek, akik nem szeretik az esőt / Fotó: Northfoto
MegosztásGombostű
Amilyen hangosan és látványosan jön, olyan hirtelen is távozik, szerdán már megint süt a nap, melegedni kezd az idő és nyárias napok jövő keddig kitartanak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »