Felhős majális Palicson

Felhős majális Palicson

A borongós idő ellenére idén is sokan kilátogattak a Palics partján felállított kirakodóvásárra és vidámparkba. Megrendezték a hagyományos majálisi programokat, volt Trimbi, vitorlásverseny és állatkerti látványetetés is. Este pedig koncertet ad a Crvena Jabuka, a Hypnotized és a Divlje Jagode a Stringtown fesztiválon.

A délelőtt folyamán biciklivel, görkorcsolyával vagy gyalog indultak a versenyzők a 41. Trimbin, ahol akár kerékpárt is nyerhettek a résztvevők a Sport mindenkinek szervezet jóvoltából. Megrendezték a 70. Nemzetközi Majálisi Regattát is, az erős szél tovább nehezítette a vitorlások dolgát.

A négynapos rendezvénysorozat fő vonzerejét a közel két kilométer hosszan elterülő kirakodóvásár, a lacikonyhák sora és a vidámpark adja.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Stringtown fesztiválon ma este a Crvena Jabuka, a Hypnotized és a Divlje Jagode koncertezik. A fesztivált a palicsi autóskempingben rendezik meg.

A május elsejei ünnepek alatt szigorított szabályok érvényesek a Ludasi-tó és a Szelevényi-puszta területén, illetve a Szabadkai-homokpuszta egyes részein. A Ludasi-tó partján csak az arra előirányzott idegenforgalmi területeken engedélyezett a sátorállítás, legalább 10 méter távolságra a parttól. A Szelevényi-puszta pedig korlátozott számban fogad látogatókat, mivel számos védett növény virágzik ezekben a napokban, és a madarak fészekrakása is elkezdődött. A látogatók a kijelölt ösvényeken sétálhatnak, a tűzgyújtás tilos, kivéve az erdészlak udvarán. A Kelebia melletti Majdán és a Tőzeg nyitva áll a kiránduló előtt, akiknek tiszteletben kell tartaniuk a tűzgyújtási tilalmat és követniük kell a csősz utasításait.

Az idei majális érdekessége, hogy a munka ünnepével egybeesik az ortodox húsvét és az anyák napja is.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »